Pinzgauer Kasnocken.
Salcburk nabízí mnoho skvělých receptů.
Dnes si představíme jednu specialitu, kterou zde můžete ochutnat.
Jedná se o „Pinzgauer Kasnocken“. V jednotlivých oblastech naleznete toto jídlo označené dle oblastí. Zároveň se drobně liší i způsob přípravy.
Co budeme potřebovat:
400 g mouky
200 ml mléka
3 vajíčka
1 čajová lžíce soli
200 g horského sýra (sýr přímo ze salaše, záleží na chuti a možnostech)
2 polévkové lžíce másla
1 cibule
Pažitku
Mouku nasypeme do misky a vložíme vejce. Přidáme sůl a vodu. Protřepeme. Těsto mícháme, až je připraveno na noky.
Sýr nakrájíme na malé kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky.
Ve velkém hrnci přivedeme slanou vodu do varu. Z připraveného těsta pomocí speciálního síta děláme noky. Necháme projít varem cca 2 minuty. Jakmile noky vystoupají na hladinu, nabereme perforovanou lžicí. V sítku propláchneme studenou vodou.
Ve velké pánvi osmažíme cibuli do zlatova. Přidáme noky a promícháme s cibulí. Pak přidáme nakrájený sýr. Promícháme. Až se rozpuštěný sýr dostatečně spojí s noky a vytvoří na dně pánve kůrku, odstavíme. Posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme horké přímo z pánve.
Jako přílohu podáváme salát.
Pro masožravce můžeme během smažení přidat i kousky špeku.
Foto&text
Enzi von Enzianland